PARAMETRIC DESIGN:
studio Per Se
CONCEPT  DESIGN :
 SANAL ARC
LOCATION : ISTANBUL
DATE : 2015
SIZE : N/A TEMPORARY PAVILLION DESIGN
RESPONSIBILITIES :GEOMETRIC RULE DESIGN
GRASSHOPPER ALGORITHM SETUP
DETAIL DRAWINGS
ON SITE MANUFACTURING

Bomontiada pavilion is a temporary structure designed to enrich the experience of bomontiada visitors during the construction phase of Bomonti Bear Factory culture center.
Two main squares are defined in order to engage with the bomontiada and Babylon entries. Visitors are welcomed with a nourishing square with seating spaces and greenery. Later on path leads the way to Babylon, where a more enclosed space feeling is aimed.
Pavilion is designed in a parametric order with using the palettes as the main unit. Two squares are defined as circular entities, where create paths for palettes to put onto. It is thought as a stacking structure, which each layer works in a rotated order, to create a rotational feeling, coincides with the concept of leading people towards Babylon.
The squares rise with different rules, since in the Babylon square palettes come towards inside of the circular area to create a enclosed space feeling; however in the entry square the palettes go off the center to open up the space for a more inviting area.